Samfund

Lange udsigter til noget der bare ligner sommervejr i Danmark

Går du og længes efter varme og solrige sommerdage i Danmark, skal du væbne dig med tålmodighed flere uger frem. Seneste prognose fra DMI viser, at de kommende uger fortsat vil være præget af regn og temperaturer, der minder om efterår.

Det er et vedblivende lavtryksområde der giver os det ustadige vejr, hvor fronter med skyer, regn og byger passerer fra vestlige retninger, efterfulgt af opklaring med byger, samt temperaturer til den køligere side.

Samlet set venter dagtemperaturer mellem 15 og 21 grader, og nattemperaturer oftest ned mellem 10 og 17 grader. Ifølge DMIs prognoser vil det ustadige vejr fortsætte den første uge ind i august, hvor flere lavtryk forventes at tage en bane ind over Skandinavien.

Et højtryk over Sydvesteuropa ser dog ud til at forstærkes langsomt, og øger muligheden for kortvarige højtryksrygge ind over Danmark. Højtryksryggene kan give mere sol og varme, men vi vil fortsat have flest skyede dage med regn og byger fra vestlige retninger, efterfulgt af opklaring med byger og bedre plads til solen.

Prognoserne er dog usikre, og det er muligt, at det tager lidt længere tid for højtrykket at forstærkes. I så fald bliver det end nu en uge med flere frontpassager og ustadigt vejr.

Kommentarer