Debat og politik

Maria Ladegaard er valgt som ny formand for Venstres Ungdom (VU)

I weekenden holdt Venstres Ungdom (VU) deres årlige Landsstævne på Dalum Landbrugsskole. Her blev Maria Ladegaard valgt som ny formand, og afløser derfor Kristian Lausten Madsen på posten.

”Jeg er meget glad for valget, der er et historisk valg for vores organisation. Det er en stor ære at få lov at stå i spidsen for Danmarks største ungdomsparti, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet” udtaler hun.

Valget af Maria indvarsler også en ny tid. Det er nemlig første gang at Venstres Ungdom vælger en kvindelig formand:

”For mig personligt er det ikke en bedrift at være kvinde, men for vores organisation og bevægelse betyder det noget. Venstres Ungdom er en divers organisation, med mange forskellige slags medlemmer. Det skal vores øverste ledelse også afspejle”.

Med en ny ledelse på plads, er Venstres Ungdom klar til at trække i arbejdstøjet, og den næste tid bliver travl. For foruden Skolevalg 2021, ser Venstres Ungdom også ind i et kommunal- og regionsrådsvalg.

”Vi er så klar! Med mere end 50 seje VU-kandidater, glæder vi os til at kæmpe for et mere liberalt Danmark, og med opadgående meningsmålinger for Venstre, kan det kun blive godt. Vi tror på at der er brug for unge liberale i alle landet byråd – det synes vi, de alle sammen har fortjent”.

CV

Maria Ladegaard er 26 år gammel og kommer oprindeligt fra Hørsholm i Nordsjælland. Hun er student fra Nærum Gymnasium og er ved at uddanne sig til folkeskolelærer fra Københavns Professionshøjskole. Hun har været medlem af Venstres Ungdom siden 2010, og forinden formandsposten varetaget forskellige poster på nationalt niveau.

Maria har desuden erfaring fra jobs hos Dansk Ungdoms Fællesråd(DUF) og for Venstre på Christiansborg.

Kommentarer