Erhverv

Mindre byer får livet tilbage: Detailudviklingsselskab skaber gratis butiksløsninger til landsbyerne

Unlimit Retail ApS går i partnerskab med den danske helårs-modulproducent Cantona System A/S, hvor de præsenterer en banebrydende butiksløsning, der vil medvirke til at redde de mindre landsbyer ved at tilbyde nøglefærdige og ubemandede butiksløsninger. Den første butik i kæden bliver i Vester Hæsinge på Fyn, som åbner til foråret.

“Vores ambition er at hjælpe lokalsamfundene ved at tilbyde nøglefærdige butiksløsninger, der er tilpasset deres behov og hvor borgerne ikke skal have penge op af lommen,” udtaler Mads Lynge Laursen, CEO for Unlimit Retail.

Nøglefærdige og højisolerede ubemandede købmandsbutikker

De ubemandede købmandsbutikker, bestående af 50 kvm købmandsbutik og 12 kvm lager/varemodtagelse, leveres i nøglefærdige, højisolerede og vedligeholdelsesfrie helårs-moduler fra Cantona System A/S.

Cantona System A/S er kendt for at producere flytbare moduler til helårsbeboelse bl.a. til bosteder, institutioner og ungdomsboliger, hvor kravet er at bygningerne skal være flytbare, lav CO2-udledning, lav drift og vedligehold, samt lavt varmeforbrug.

Butikkerne kommer til at overholde BR18 til helårsanvendelse, hvor der er taget højde for et indbydende udseende i slidstærke materialer, handicapvenlig indgang, samt kørestolvenlig passage imellem butiksinventaret. Se mere om helårs-moduler fra Cantona System A/S her.

Mads Lynge Laursen tilføjer,

“For at realisere projektet kræves det blot, at borgerne stiller en egnet, klargjort grund til rådighed og yder et depositum samt et omsætningskrav. Det, der adskiller købmandskonceptet fra tidligere løsninger, vi har præsenteret for de mindre bysamfund, ud over at de hverken skal købe eller leje løsningen, er at vi sørger for den samlede drift. Priserne på varerne vil være, som hvis det var en bemandet købmandsbutik i byen, sortimentet vil kunne imødekomme de flestes behov for dagligvarer, der vil dog ikke være mange varianter af samme vare. Sjælen og stemningen i butikken bliver borgernes opgave.”

Det selvbetjente købsmandsprojekt: Lokalt samlingspunkt

Det selvbetjente købsmandskoncept integrerer vigtige services som købmand, tobak, pakkeudlevering og apotek i en samlet og smart løsning, som er designet til at fungere som et lokalt samlingspunkt. Konceptet adresserer de udfordringer, mindre lokalsamfund står overfor med lukninger af skoler, sportsklubber og købmandsbutikker.

Peber Weber Hansen, bestyrelsesmedlem af VHE Invest, udtrykker entusiasme om den kommende butik i Vester Hæsinge: ”Brugsen lukkede i 2017, og siden har der været en efterspørgsel hos lokalbefolkningen på nye indkøbsmuligheder. Vi har hele tiden haft det som et mål i bestyrelsen, at muligheden for indkøb skal være til stede. Folk har de seneste mange år været vant til at køre 10-15 km.” Peter Weber Hansen, som selv bor i lokalområdet, tilføjer afslutningsvis, at butikken forhåbentligt kan blive Vester Hæsinge og nabobyernes nye samlingspunkt.

Ubemandede butikker rundt i hele Danmark

Unlimit Retail, tidligere kendt som Retail 360 Box Solutions, har allerede etableret en imponerende tilstedeværelse med 45 ubemandede butikker spredt ud over Danmark. De positive resultater fra omsætningen i de eksisterende ubemandede butikker i landområderne har været medvirkende til at styrke virksomhedens engagement i at støtte landsbyfællesskaber.

Unlimit Retails ambitiøse mål med konceptet er at etablere en landsdækkende kæde af ubemandede, fuldt automatiserede butikker i Danmark, som samtidig leveres i bæredygtige og vedligeholdelsesfri materialer. Planen omfatter lanceringen af de første 12 enheder i 2024.

Med denne visionære tilgang sigter Unlimit Retail ikke blot mod at revolutionere detailhandlen, men også mod at skabe en positiv indvirkning på lokalsamfundene.

AI bliver drivkraften i kommende butikker

”I løbet af 2024 lancerer vi en version af købmandsbutikken, hvor indkøbet er 100% styret af AI-teknologi og kassen bliver overflødig. Kunderne tjekker ind med app eller kreditkort, vælger deres varer og forlader butikken igen. I det de forlader butikken modtager de en mobilkvittering, og betalingen trækkes automatisk fra den tilmeldte betalingsmiddel,” udtaler Mads Lynge Laursen og afslutter med ”Vi starter op med at bygge en ”flagship-store” i nærheden af Cantona System A/S i Sæby. Butikken bliver som de øvrige nøglefærdige, unikke helårsmodul på i alt 68 kvm. Vi glæder os til at præsentere løsningen for vores forretningsforbindelser og kunder.”

Kommentarer